Британският премиер Борис Джонсън се готви официално да обяви  днес, 3

...
Британският премиер Борис Джонсън се готви официално да обяви  днес, 3
Коментари Харесай

Веднага след Brexit - Великобритания вече показва зъби на ЕС заради търговските отношения

Британският министър председател Борис Джонсън се готви публично да разгласи  днес, 3 февруари, че " няма потребност " Англия да приема редица правила на Европейския съюз като част от съглашението за свободна търговия след Брекзит (Brexit), съобщи БГНЕС.
" Не е належащо съглашение за свободна търговия, което да включва приемането на разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на политиката на конкуренция, дотациите, обществената отбрана, околната среда или нещо сходно ", ще каже Борис Джонсън в тирада, чиито фрагменти бяха оповестени от кабинета му.
В речта си в Лондон, с посланици на Европейски Съюз в публиката, Джонсън ще обясни, че Обединеното кралство се стреми към лимитирано комерсиално съглашение, което да отразява това на Канада. Той ще каже, че би приел съглашение в австралийски жанр с Европейски Съюз - което значи изискванията на Световната комерсиална организация (СТО), със странични покупко-продажби по значими тематики като авиацията - което в действителност би било Brexit без договорка. Джонсън ще каже, че във връзка с бъдещото комерсиално съглашение с Европейски Съюз Англия: 
- няма да се приведе в сходство с разпоредбите на ЕС;
- няма да разреши на Съда на Европейските общности да контролира комерсиалните връзки сред Англия и ЕС;
- ще откаже всяко удължение на етапа на прехода след 31 декември, 2020 година;
- няма да сложи Националната здравна система на масата в комерсиалните покупко-продажби със  САЩ, Япония, Австралия и други страни;
- няма да облекчи разпоредбите по отношение на хигиената на храните, правата на служащите и екологичните стандарти;
- ще седи настрана от Европейски Съюз в СТО и други организации.
Думите на Джонсън идват, откакто английският външен министър Доминик Рааб изостри тона по въпроса. Англия би приела широкообхватни цени, вместо да се подчинява на разпоредбите и съдиите на Европейски Съюз, съобщи външният министър, представен от BBC, Sky News и The Times, съобщи Агенция " Фокус ".
Рааб е съответно неудовлетворен от желанието на Европейски Съюз да наложи Европейският съд като самобитен краен арбитражен орган при бъдещи търговски разногласия сред английската и европейската стопанска система. Англия в никакъв случай няма да се съгласи с това, закани се Рааб.
Рааб акцентира, че Англия желае връзка, сходна на комерсиалната договорка на Европейски Съюз с Канада, която отстранява 98 на 100 от митата. Въпреки това той сподели, че преди да се съгласи с встъпителните претенции на Европейски Съюз, Англия ще одобри връзка, сходна на тази, която Европейски Съюз има с Австралия, която не се лимитира от съглашението за свободна търговия, включва цени за редица артикули и селскостопански артикули като храни и вино.
Стана ясно и, че Рааб към този момент подхваща ограничения да бъде стеснен контактът сред английските дипломати и тези от Европейски Съюз - да вземем за пример, да " седят настрана " от сътрудниците си от Европейски Съюз на интернационалните срещи на върха. В депеша, изпратена до задграничните задачи на Обединеното кралство, предходната седмица той сподели на дипломатите да се откажат от всевъзможни хрумвания за „ търсене на остатъчно въздействие “ със страните от Европейски Съюз и „ вместо това да одобряват позиция като суверенна самостоятелна страна “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР